Nieuws belastingdienst

Hebt u een inkomensverklaring nodig?

(3 mei 2011)

Hebt u een inkomensverklaring (ook wel een IB60-verklaring genoemd) nodig? Bijvoorbeeld omdat uw woningbouwvereniging erom vraagt? U kunt bij ons een inkomensverklaring aanvragen.

Een inkomensverklaring is een officiële verklaring van de Belastingdienst met uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar. Op een inkomensverklaring staan de volgende gegevens:

  • uw naam en adres
  • naam- en adresgegevens van de Belastingdienst
  • het jaar waarover wij de inkomensverklaring afgeven
  • uw inkomensgegevens

Wanneer hebt u een inkomensverklaring nodig?

In sommige gevallen hebt u een inkomensverklaring nodig. Bijvoorbeeld om vast te stellen of u recht hebt op een bepaalde subsidie of om te kijken of u in aanmerking komt voor een huurwoning. Een woningcorporatie kan u dan verzoeken een inkomensverklaring te overleggen.

Let op!

U hebt geen inkomensverklaring nodig als u een aanslag inkomstenbelasting kunt overleggen over het betreffende jaar. Hebt u geen aangifte gedaan over een jaar waarvoor u een inkomensverklaring aanvraagt? Dan gaan wij uit van de gegevens die werkgevers en uitkeringsinstanties verstrekken. Zijn deze gegevens onjuist? Neem dan contact op met de betreffende werkgever of uitkeringsinstantie.

Hoe vraagt u een inkomensverklaring aan?

U kunt een inkomensverklaring aanvragen via de BelastingTelefoon. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Wij sturen u de inkomensverklaring binnen 10 werkdagen.

Voor welke jaren kunt u een inkomensverklaring aanvragen?

U kunt een inkomensverklaring aanvragen voor de jaren 2005, 2006, 2007, 2008 en 2009. De verklaring over 2010 is vanaf juli 2011 beschikbaar.

 

Bron: Belastingdienst

datum : woensdag, 8 juni 2011

Nieuws